Akkerbouw

Nieuws

Euronext lanceert suikercontract

Beursorganisatie Euronext begint in het najaar met een suikercontract op de termijnmarkt in Parijs. Het contract noteert in euro's en is bedoeld als concurrent van de suikernotering van beursorganisatie ICE in Londen. Die noteert in dollars.

De suikerquotering in de EU stopt per 30 september 2017. Door de afschaffing gaat de suikerprijs meer schommelen op de Europese markt. De suikersector kan met het nieuwe contract prijsrisico's afdekken, stelt de beursorganisatie. Euronext heeft het plan voor het suikercontract voorgelegd aan de autoriteiten. Als die geen bezwaar maken, kan vanaf de herfst in het suikercontract worden gehandeld.

De ICE verhandelt suikercontracten op de termijnmarkt in Londen. Volgens Euronext is het ICE-contract vooral gericht op de wereldmarkt van suiker. Het Euronext-contract is specifiek bedoeld voor de Europese suikermarkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.