Akkerbouw

Nieuws 1362 x bekeken

Cosun betaalt mee aan onderzoek naar bioplastics

Coöperatie Royal Cosun betaalt mee aan onderzoek dat de Avans Hogeschool in Breda doet naar de productie van bioplastics uit hernieuwbare grondstoffen, zoals suikers.

Dit onderzoek vindt plaats in het Centre of Expertise Biobased Economy (CoE BBE) van de Avans Hogeschool. Vanwege de veelbelovende onderzoeksresultaten draagt Cosun financieel bij aan vervolgonderzoek. Ook betrekt Cosun Avans de komende jaren bij de verdere ontwikkeling van de processen voor furaanproductie (nieuwe suikerderivaten) en van daaruit te maken bioplastics. Bioplastics hebben in vergelijking met de gangbare, uit olie gemaakte, plastics minder nadelige effecten op het klimaat.

Cosun heeft serieuze groeiambities in de biobased economy. Een belangrijke pijler hierin is de ontwikkeling van hoogwaardige materialen op basis van suiker, het belangrijkste product van Cosun-onderdeel Suiker Unie. Innovatiemanager Ad de Laat van Cosun: "De door Avans ontwikkelde technologie past hier naadloos in en is door ons als echt innovatief en kansrijk beoordeeld."

Of registreer je om te kunnen reageren.