Akkerbouw

Nieuws

Clarebout krijgt vergunning voor herbouwen fabriek

De Belgische aardappelverwerker Clarebout Potatoes heeft een nieuwe milieuvergunning voor de fabriek in Nieuwkerke, die 7 september afbrandde.

Woordvoerder Danny Wiels stelt in de Krant van West-Vlaanderen dat Clarebout de productie nu snel hervat. De milieuvergunning geldt tot 2028 en voorziet in een productie van 810 ton diepvriesfrites per dag.

Aanvullende voorwaarden

De provincie West-Vlaanderen stelt wel aanvullende voorwaarden. Het aantal verkeersbewegingen wordt geteld. Er wordt een werkgroep opgericht met de gemeente Heuvelland, het bedrijf en buurtbewoners. Ook komt er een provinciale begeleidingscommissie. Wiels kan niet zeggen wat de financiële gevolgen zijn. "Maar de productiedaling heeft uiteraard gevolgen."

Of registreer je om te kunnen reageren.