Akkerbouw

Nieuws

Bollensector benoemt eerste duurzame Top Telers

Bollenteeltbedrijven WF Leenen uit Voorhout (Z.-H.) en Van der Slot uit Noordwijkerhout (Z.-H.) zijn de eerste Top Telers van Nederland.

De winnaars Leenen en Van der Slot namen het duurzaamheidspredicaat Top Teler dinsdag 12 januari in ontvangst. Sijas Akkerman, hoofd Voedsel van Natuur & Milieu, en André Hoogendijk, adjunct-directeur van de KAVB, de vakorganisatie van de bollensector, reikten het certificaat uit.

Duurzaamheidscertificaat

Op de Mechanisatietentoonstelling, 12-14 januari 2016 in Vijfhuizen (N.-H.), lanceerden KAVB en Natuur & Milieu gezamenlijk het duurzaamheidscertificaat Top Teler. Hierin is onder meer samengewerkt met PPO-Wageningen UR en Hogeschool Inholland.

Telers konden zich op acht thema's onderscheiden, variërend van gewasbescherming tot water en energie. Leenen (narcissen) en Van der Slot (snijhyacinten) hebben een dermate hoge duurzaamheidsscore, dat zij zijn uitgeroepen tot de eerste Top Telers van Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.