Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

Onderzoek naar kleinschalige bioraffinage in Zeeland

Colijnsplaat - Proefboerderij Rusthoeve, Impuls Zeeland en DLV Plant starten een project waarin gekeken wordt naar de mogelijkheden van decentrale kleinschalige bioraffinage op het boerenerf. De initiatiefnemers willen een podium bieden aan bedrijven en onderzoeksinstellingen om technieken en biomassabronnen te testen op praktijkniveau.

De Rusthoeve wil zich profileren als hot-spot als het gaat om biomassaproductie en testen voor de Biobased Economy. Het onderzoeksbedrijf heeft door de aanwezigheid van de 'Biobased Innovations Garden' beschikking over veel soorten biomassa.

Kleinschalige bioraffinage of het produceren van halffabricaten voor verdere raffinage, is volgens de initiatiefnemers voor de primaire agrarische sector een kansrijke ontwikkeling. Door het (deels) raffineren van land- en tuinbouwproducten op of rond het erf ontstaan nieuwe mogelijkheden voor de ondernemers.

Eén reactie

  • info104

    wat zouden er voor producten zijn die zo waardevol in de markt gezet kunnen worden en op kleine schaal ik ben benieuwt

Of registreer je om te kunnen reageren.