Akkerbouw

Nieuws 2886 x bekeken

Lamb Weston/Meijer investeert €140 miljoen in fabrieken

Kruiningen – Lamb Weston/Meijer opent vrijdag de nieuwe ontvangsthal voor aardappelen op de vestiging in Kruiningen.

Daar komen de aardappelen binnen en worden gesorteerd en getarreerd. De aardappelverwerker investeerde €20 miljoen in de nieuwe ontvangsthal. Daarnaast steekt het concern €120 miljoen in de fabriek in Bergen op Zoom. Dat is de grootste investering ooit voor het concern. In Kruiningen betreft het een vervanging van bestaande gebouwen en machines, zegt een woordvoerster. "In Bergen op Zoom bouwen we een tweede productielijn naast de bestaande. Die is volgend jaar klaar."

Productie vergroten

Het bedrijf produceert diepgevroren aardappelproducten en gedroogde aardappelvlokken. De investering in Bergen op Zoom is bedoeld om de productie van hoogwaardige aardappelproducten te vergroten. Dat past in de strategie om winstgevend te groeien.

Lamb Weston/Meijer startte in 1994 als een joint-venture tussen het Amerikaanse voedingsmiddelenbedrijf ConAgra Foods Lamb Weston en Meijer Frozen Foods in Nederland. Lamb Weston/Meijer verwerkt jaarlijks 650.000 ton aardappelen in vijf fabrieken in Europa. In Nederland staan er drie: in Kruiningen, Bergen op Zoom en Oosterbierum. De andere fabrieken staan in het Verenigd Koninkrijk en in Oostenrijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.