Akkerbouw

Nieuws 1574 x bekeken

KAVB richt fonds voor tulpenonderzoek op

​Hillegom – De Productgroep Tulp van de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) richt het Fonds Innovatie Tulp (FIT) op. Het doel van dit fonds is een onderzoeksagenda opstellen en uitvoeren voor de Nederlandse tulpensector.

Dit gaat over onderwerpen als virus en biologische ontsmetting. FIT is de opvolger van het niet van de grond gekomen Tulpen Onderzoeks Fonds (TOF). TOF wilde minstens de helft van het areaal aan animo als – financieel - draagvlak vergaren, maar kwam tot 42 procent en is met de activiteiten gestopt.

TOF-leden opnieuw benaderen

"De Productgroep Tulp wilde dat initiatief voorzetten", legt KAVB-voorzitter René le Clercq uit. "Ongeacht het aantal deelnemers en voor zowel leden als niet-leden van de KAVB. Natuurlijk zou het mooi zijn als een groot deel van het areaal hieraan wordt verbonden. In elk geval wordt de 42 procent die zich bij TOF aansloot opnieuw benaderd. Verder gaan we werven. Ik heb er alle vertrouwen in dat het lukt, want dit staat dicht bij ondernemers."

Of registreer je om te kunnen reageren.