Akkerbouw

Nieuws 1133 x bekeken

Bodem Resetten beproefd bij bollenteler

Apeldoorn – Agrifirm Plant heeft samen met het bedrijf Thatchtec het eerste praktijkperceel met Bodem Resetten aangelegd in de bollenteelt in Breezand. Het doel hiervan is het besmette perceel met aaltjes weer aaltjesvrij te krijgen.

Het perceel is eerst op biologisch ontsmet door het middel Herbie met een mestinjecteur in te brengen ingebracht. Om de bodem zuurstofloos te maken is het afgedekt met zwart folie. Door de zuurstofloosheid doden de afbraakproducten van het middel, vooral vetzuren, de aaltjes.

Over drie weken wordt het perceel opnieuw getoetst op de aanwezigheid van aaltjes. Als de proef is geslaagd, kan het perceel worden vrijgegeven voor de bollenteelt.

Herbie is een gemakkelijk afbreekbaar eiwit, afkomstig van plantaardige reststromen uit de agro-industrie, met een constante kwaliteit.

Of registreer je om te kunnen reageren.