Akkerbouw

Nieuws 2049 x bekeken

Aardappelexport start iets beter

Den Haag – De Nederlandse export van consumptie- en industrieaardappelen is het seizoen iets beter begonnen dan vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers die de Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO) bekend heeft gemaakt.

In de eerste exportperiode tot en met augustus is in totaal 95.645 ton aardappelen geëxporteerd, blijkt uit de cijfers. Vergeleken met vorig jaar is deze hoeveelheid bijna 3.500 ton meer.

België grootste afnemer

Ruim de helft van de totale exporthoeveelheid is afgezet in België. De Belgen waren daarmee een veel grotere afnemer dan een jaar geleden. Afrika, met Senegal als belangrijkste bestemming, importeerde vorige maand 17.085 ton aardappelen. Dit is weliswaar minder dan vorig jaar, maar dat is te verklaren uit het feit dat de prijzen dit jaar veel hoger liggen.

De importbehoefte in Duitsland is dit jaar ook iets kleiner; 10.259 ton tegen vorig jaar 12.873 ton. Frankrijk kocht daarentegen iets meer aardappelen in Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.