Akkerbouw

Nieuws 4245 x bekeken 1 reactie

Verdwenen tarwe waarschijnlijk niet gestolen

Preddöhl- De politie in de Duitse deelstaat Brandenburg zegt de 'daders' van de diefstal van 22 hectare tarwe bij het plaatsje Preddöhl te hebben opgespoord. Het gaat mogelijk helemaal niet om diefstal.

Woensdag dook het bericht op dat een akkerbouwer in Preddöhl fors gedupeerd was omdat een perceel tarwe door onbekenden was gemaaid. De akkerbouwer is loonwerkersbedrijf Königsberger Agrarservice, dat dinsdag wilde gaan oogsten op het perceel, maar daar in plaats van tarwe alleen stoppels aantrof. Bedrijfsleider Michael Schuran deed daarop aangifte van diefstal. De schade raamt de politie op rond de €27.000, afhankelijk van de feitelijke hectareopbrengst, die nog niet is vastgesteld.

Onenigheid over te oogsten perceel

Volgens de politie is de tarwe echter waarschijnlijk niet gestolen, maar is er sprake van onenigheid over de vraag wie gerechtigd was om het perceel te oogsten. "Zoals wij het tot dusver zien moet er een overeenkomst tussen de twee partijen zijn geweest," licht de politie in de regio in kwestie toe.

'Geen overeenkomst'

De politie gaat nu uitzoeken hoe die overeenkomst in elkaar steekt en of aan de inhoud daarvan tegemoet gekomen is. Schuran houdt vast aan de aangifte. "Er was helemaal geen overeenkomst en ik weet niet wie de tarwe heeft geoogst."

Soortgelijk problemen

Soortgelijke problemen hebben zich elders in Brandenburg recent al eerder voorgedaan. Volgens de overheid van de deelstaat werd twee jaar geleden strijd gevoerd over het oogsten van 8 hectare graan en vorig jaar over 16 hectare mais. In beide gevallen bleek er onenigheid te zijn over de vraag wie het recht op het gebruik van de percelen had.

Eén reactie

  • ed12345


    Het bekende spreekwoord zal wel van toeppassing zijn:onder een tientje is iedereen eerlijk:

Of registreer je om te kunnen reageren.