Akkerbouw

Nieuws

Notering voor uien die nog groeien

Emmeloord – De Landbouwbeurs Noord en Centraal Nederland (LNCN) begint het nieuwe uiennoteringsseizoen donderdag met een nieuwe rubriek voor uien die nog groeien in het veld.

Hiertoe is besloten in overleg met de noteringscommissie uien, de bestuursleden Mark Brantjes, Piet van Liere en Gijsbrecht Gunter (Comité Uienhandel Frugi Venta).

Uien kopen die in september worden gerooid

De reden voor de extra notering is dat de toegenomen handel in dat segment door de groeiende export. Dat handelaren uien kopen die pas in september worden gerooid, geeft aan dat de stemming goed is. Een anonieme bron zegt dat er deze week voor 10 tot 12 cent per kilo nog groeiende uien worden gekocht.

Aansluiten bij praktijk

De beurs wil aansluiten bij de praktijk en past desgewenst de verschijningsvorm van noteringen aan, zoals vorig jaar met peen die wel geschikt is voor de bewaring en peen die daarvoor niet geschikt is.

Twee noteringen Emmeloord

Donderdag worden vanuit Emmeloord twee noteringen bekendgemaakt: uien 30 procent en 60 procent grof, af land, levering binnen drie weken en daarnaast uien 30 procent en 60 procent grof, uit laten groeien af land.

Of registreer je om te kunnen reageren.