Akkerbouw

Nieuws 2813 x bekeken

CTGB verleent toelating en uitbreiding gebruik gewasbeschermingsmiddelen

Ede - Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft een toelating verleend aan een aantal nieuwe gewasbeschermingsmiddelen.

- Emesto Prime DS, op basis van de werkzame stof penflufen, als fungicide in de teelt van aardappelen door middel van een pootgoedbehandeling.

- Emesto Silver-rood en Emesto Silver, op basis van de werkzame stoffen penflufen en prothioconazool, worden toegelaten als schimmelbestrijdingsmiddel door middel van een pootgoedbehandeling van aardappelen.

Producent Bayer CropScience gaat deze producten echter nog niet op de markt brengen.

Signum, op basis van de werkzame stoffen boscalid en pyraclostrobine, krijgt een uitbreiding van de toelating. Het betreft de toepassing als schimmelbestrijdingsmiddel in de teelt van onder andere cichorei, blauwmaanzaad, lijnzaad, koolzaad en vezelvlas.

De volgende middelen kregen een herregistratie:

- Capri, op basis van de werkzame stof pyroxsulam. Het middel wordt toegelaten als onkruidbestrijdingsmiddel in de teelt van wintertarwe, winterrogge, triticale en spelt. Toepassing is alleen toegestaan in het voorjaar.

- Curzate Partner, op basis van de werkzame stof cymoxanil. Het middel wordt toegelaten als schimmelbestrijdingsmiddel in de teelt van aardappel.

- Capri Twin, op basis van de werkzame stoffen florasulam en pyroxsulam. Het middel wordt toegelaten als onkruidbestrijdingsmiddel in de teelt van wintertarwe, winterrogge, triticale, spelt en in zomertarwe. Toepassing in wintergranen is alleen toegestaan in het voorjaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.