Akkerbouw

Nieuws 2967 x bekeken 1 reactie

Bietenopbrengsten Pfeifer & Langen ondergemiddeld

Elsdorf - Bij de tweede proefrooiïng in het werkgebied van de Duitse bietenverwerker Pfeifer & Langen blijken de bietenopbrengsten gemiddeld 5,7 ton per hectare achter bij het meerjarig gemiddelde en 18,9 ton bij de opbrengsten van vorig jaar. Dat constateert teeltadviesbureau LIZ.

Volgens LIZ heeft de situatie zich met deze uitkomsten ten opzichte van de eerste proefrooiïng nog iets verslechterd. De suikergehaltes maken echter wel wat goed. De suikeropbrengsten per hectare  zijn weliswaar 17 procent lager dan vorig jaar maar slechts 0,1 procent onder het meerjarig gemiddelde. Pfeifer & Langen verwerkt bieten in vijf fabrieken in de noordelijke helft van Duitsland, waaronder drie in de regio Nederrijn.

Eén reactie

  • jop

    En dan nog 25% minder bieten

Of registreer je om te kunnen reageren.