Akkerbouw

Nieuws 3926 x bekeken

Agrifirm keert €380.000 aan ledenvoordeel uit

Apeldoorn - Agrifirm betaalt deelnemers aan de afzetpool voor uien en leveranciers van granen en biologische granen ook Ledenvoordeel over de door hen geleverde producten. Dit bedrag komt bovenop het Ledenvoordeel dat leden ontvangen over de waarde van de door hen afgenomen producten.

Voor de oogst van 2014 is dit Ledenvoordeel voor leveranciers van de uienpool vastgesteld op €0,75 per ton. Graanleveranciers krijgen €1,00 per ton en leveranciers van biologische granen €1,50. In totaal betaalt Agrifirm €380.000 aan Ledenvoordeel. Het bedrag is inmiddels aan de leden leveranciers uitgekeerd, of wordt op korte termijn betaald.

Oogst 2015

Voor de oogst 2015 is het Ledenvoordeel vastgesteld op €0,50 per ton geleverde uien, €1,00 per ton granen en €2,00 voor een ton biologische granen. Het Ledenvoordeel over oogst 2015 wordt medio 2016 uitgekeerd.

Leden van de Coöperatie Agrifirm ontvangen jaarlijks Ledenvoordeel. De Ledenraad van Agrifirm stelt het Ledenvoordeel vast op basis van de financiële positie van het bedrijf en de operationele resultaten van de andere activiteiten dan de ledenbedrijven Agrifirm Feed en Agrifirm Plant. Uitkering van het Ledenvoordeel vindt plaats naar rato van de omzet die leden afnemen bij Agrifirm Plant, Agrifirm Feed en Bonda (producten voor de varkenshouderij).

Daarnaast geldt er een extra uitkering voor leden die granen en uien leveren aan Agrifirm Plant. Voor uien geldt dit binnen de afzetpool, leveranciers van granen ontvangen ledenvoordeel voor alle granen die zij leveren.

Of registreer je om te kunnen reageren.