Akkerbouw

Nieuws

Wiskerke uienpool noteert rond €8

Kruiningen - De Wiskerke-uienpool (JWK Basispool) betaalt dit jaar rond €8 per 100 kilo netto geleverde uien. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het tijdstip van leveren.

Voor levering in week 48 noteert Wiskerke €7,59; voor week 8 is dat €8,30 en voor week 18 is dat €8,97. Bij de omslag voor de bewaarvergoeding in januari is de gemiddelde uitbetaling €7,99 per 100 kilo. De netto uitbetalingen zijn gebaseerd op 7,5 procent tarra. De gemiddelde tarra in de Wiskerke-pool was dit jaar 7,87 procent.

De Wiskerke-pool loopt van week 43 tot week 19 en is een basispool. Per week wordt een vrijwel gelijk volume verkocht, waardoor de poolprijs ook een behoorlijke parallel heeft met het gemiddelde van de markt. Pools die speculatiever opereren en op het eind van de poolperiode nog behoorlijk zaken konden doen, profiteerden van de opleving van de markt vanaf maart. Voor telers die willen speculeren op een prijsstijging aan het eind van het seizoen, start Wiskerke voor oogst 2015 de JWK-speculatiepool met een looptijd van week 13 tot week 25.

Of registreer je om te kunnen reageren.