Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

Weinig aanbod akkerbouwbedrijven

Nieuwegein – Het aanbod van complete akkerbouwbedrijven is gering. Dit zegt makelaarsvereniging NVM.

In de eerste helft van dit jaar hadden NVM-makelaars twintig complete akkerbouwbedrijven in de etalage staan. Dit zijn er minder dan het eerste halfjaar van vorig jaar toen er 29 te koop stonden. Het aantal transacties ligt begin dit jaar ook lager, vergeleken met vorig jaar.

Redelijke vraag

"De vraag naar akkerbouwbedrijven is redelijk", zegt Ard Klijsen, voorzitter van de vakgroep Agrarisch & Landelijk Vastgoed van de grootste makelaarsvereniging. Grote akkerbouwbedrijven blijven zich richten op verdere schaalvergroting. Ze richten zich op grondaankoop. Complete bedrijven zijn niet altijd interessant, vanwege de gebouwen.

In zes maanden verkopen NVM-makelaars weinig akkerbouwbedrijven. In de eerste helft van dit jaar gaat het om acht bedrijven.

Eén reactie

  • info36

    De bedrijven die kopen zijn over het algemeen nog steeds bedrijven die ( in het verleden ) uitgekocht zijn. Daar zit nog kapitaal. Niet bij degenen die het van de opbrengstprijzen moeten doen. Hier in de streek is meer dan 80% van alle grond die van eigenaar is gewisseld de laatste 25 jaar gekocht door uitgekochte bedrijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.