Akkerbouw

Nieuws 5101 x bekeken 12 reacties

Veldleeuwerik gaat akkerbouwers certificeren

Emmeloord – Het duurzaamheidsproject Veldleeuwerik reikt volgend jaar voor het eerst certificaten uit aan deelnemende akkerbouwers.

De deelnemers moeten aan een aantal voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor het certificaat. De akkerbouwer moet een geldig GlobalGap of voedselveiligheidscertificaat hebben. Het duurzaamheidsplan moet uiterlijk 1 april zijn goedgekeurd. De akkerbouwer heeft een bepaald aantal bijeenkomsten gevolgd. En het duurzaamheidsprofiel moet zijn ingevuld.

Recht op Veldleeuwerik-logo

Het certificaat geeft recht op het gebruik van het Veldleeuwerik-logo. De telers die aan alle voorwaarden voor het certificaat voldoen en zich bovendien hebben aangemeld voor de invulling van de GLB-vergroening met het Veldleeuwerik-pakket, krijgen een certificaat met een speciaal vergroeningskenmerk. Het logo kan volgens de stichting een rol spelen bij het afzetten van akkerbouwproducten of bij de communicatie hierover.

Toezicht op Stichting Veldleeuwerik

De stichting Veldleeuwerik moet zelf ook aan voorwaarden voldoen om een certificatie-systeem te mogen voeren. Ieder jaar krijgt een aantal deelnemers een auditgesprek. In 2015 zijn dat er ongeveer twintig, meldt de stichting. Deze deelnemers worden willekeurig gekozen. Control Union is de controlerende instantie die toeziet of Veldleeuwerik de audit op de juiste manier uitvoert.

Laatste reacties

 • AD AKKERMANS


  Leuk bedacht maar we hebben al meer dan genoeg logo,s

 • masmas

  En wie controleert de veldleeuwerik stichting? 

 • r.zijlmans1

  waardeloos idee, we moeten naar 1 logo wat alles omvat. niet naar elk zijn eigen idee daar een logo aanverbinden. en laat alles dan via AgriPlace certificeren want via dit item kunnen alle keurings instanties de gegevens inzien wat veel  tijd bespaart met controles. kijk op Agriplace.org

 • w.t.reedijk

  Veldleeuwerik boeren doen niets anders dan andere boeren ze willen alleen andere laten geloven dat ze het beter doen .
  Een echte boer denkt volgens mij altijd duurzaam anders blijf je geen boer.

 • geert150


  landbouwbeleid voor elke boer gelijk !!!!!  dus weg met die club

 • koestal

  wat een poppenkast !

 • veldzicht

  Wat ,n lachertje,als je aan de voorwaarden voldoet krijg je een logo, net een
  kleuterklasje heb je goed je best gedaan krijg je een plaatje van juf,schop die lui het erf af.

 • boerson

  Afdeling grote onzin

 • veldzicht

  #7,sorry, schoppen hoeft ook weer niet maar stuur ze het erf af.

 • GlySol

  Iedereen heeft de beste bedoelingen toch? De een heeft net iets meer sociale structuur erom heen nodig /  een discussieplatform om nieuwe innovaties te ontwikkelen. En het zal er neem ik aan wel gezellig zijn? Prima toch? Persoonlijk vind ik het knap hoe het bij het GLB ingeweven wordt. Voorbeeld doet volgen :)

 • info36

  Moet er ook nog een keer gewerkt worden of is dat niet meer belangrijk tegenwoordig. Wat een gekleuter allemaal. 

 • veldzicht

  Info36,je loopt achter,tegenwoordig verdien je het geld achter de computer.

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.