Akkerbouw

Nieuws

Poolprijzen Schaap Holland bekend

Biddinghuizen - Schaap Holland heeft zijn poolprijzen bekend gemaakt. Voor de pool zonder voorverkoop betaalde het handelshuis over alle rassen gemiddeld €4,51 per 100 kilo. Voor de pool met voorverkoop bedroeg de gemiddelde prijs 7,80. De uitbetalingsprijs voor de pool met prijsgarantie kwam over alle rassen uit op €11,17. Deze prijzen gelden voor levering week 13, exclusief btw en 40 mm opwaarts.

Voor het ras Agria betaalde Schaap Holland het meest. Dat komt doordat Schaap dit ras gebruikt in het eigen schilbedrijf en de grote maten goed weet te exporteren.

Hans Geling, directeur bij Schaap Holland, is gezien de marktsituatie tevreden over het behaalde resultaat, maar het blijft voor de teler een prijs die bij lange na niet kostendekkend is. Voor aanvang van het seizoen is besloten het aandeel voorverkoop te vergroten. Dat heeft gunstig uitgepakt voor deze pool.

Telers met de prijsgarantiepool ontvingen dit jaar de beste prijs. In jaren dat de poolprijs boven de bodemprijs ligt, betalen de deelnemers aan deze pool een premie van 5 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.