Akkerbouw

Nieuws 1387 x bekeken

Graanoogstverwachting Duitsland verder omlaag

Berlijn - Het Deutsche Raiffeisenverband (DRV) houdt in zijn dinsdag gepubliceerde juli-prognose vast aan een gemiddelde graanoogst in Duitsland, maar schroeft de verwachting ten opzichte van de prognose van vorige maand nogmaals naar beneden bij.

DRV verlaagtt de prognose met een 0,5 miljoen ton naar krap 47,2 miljoen ton. Ten opzichte van vorig jaar zou de graanoogst daarmee 4,3 miljoen ton kleiner uitvallen. Dat is een daling met ruim 9 procent. De prognose voor de tarwe voorziet een volume van 25,4 miljoen ton, licht minder dan vorige maand en 2,4 miljoen ton minder dan vorig jaar. Bij de wintergerst is de geactualiseerde verwachting onveranderd 8,6 miljoen ton, bij de rogge krap 3,3 miljoen ton en bij de zomergerst krap 2 miljoen ton.

De prognose voor het koolzaad is eveneens neerwaarts bijgesteld. Het DRV gaat nu uit van een kleine 4,9 miljoen ton (min 100.000 ton minder dan in juni) en 1,3 miljoen ton minder dan vorig jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.