Akkerbouw

Nieuws 2054 x bekeken

Bladschimmelwaarschuwing in Flevoland van kracht

Bergen op Zoom - Op twee bietenpercelen in Flevoland is de bladschimmel stemphylium gevonden. Dat meldt het IRS. De bladschimmelwaarschuwingsdienst adviseert telers in Flevoland alert te zijn en hun bietenpercelen te controleren op het voorkomen van bladvlekken.

Vanwege resistentiemanagement is het belangrijk alleen te spuiten als er in het perceel vlekjes door schimmels zijn gevonden en dus niet eerder.

Het IRS waarschuwt ervoor om bladvlekken veroorzaakt door zwarte bonenluizen niet te verwarren met bladschimmels. Bij IRS diagnostiek komen diverse monsters met bladvlekken binnen. Hierbij zitten opvallend veel vlekken - zuigschade - veroorzaakt door de zwarte bonenluis. Het zijn kleine bruine vlekjes, die gemakkelijk te verwarren zijn met bladschimmels.

Of registreer je om te kunnen reageren.