Akkerbouw

Nieuws

Bietenopbrengsten Noord-Duitsland onder gemiddeld

Elsdorf - De bietenopbrengsten in de noordelijke helft van Duitsland ontwikkelen zich onder het meerjarig gemiddelde. Dat blijkt uit de resultaten van de eerste proefrooiïngen door teeltadviesorganisatie LIZ.

In Noordrijn-Westfalen blijven de hectareopbrengsten, afhankelijk van de fabriekswerkgebieden, tussen 3,8 ton en 8,9 ton achter bij het gemiddelde, in Brandenburg 7,3 ton. Uitzondering is een werkgebied in Saksen-Anhalt dat een plusje laat zien van 0,6 ton.

De suikergehaltes vallen mee

De suikergehaltes liggen tot dusver in vier van de zes werkgebieden boven het gemiddelde. De proefrooiïngen zijn doorgevoerd in de gebieden van Pfeifer & Langen. Tot oktober volgen nog een stuk of vier proefrooiïngen.

Of registreer je om te kunnen reageren.