Akkerbouw

Nieuws 974 x bekeken

Bauernverband: graanoogst nog gemiddeld

Berlijn - Het Bauernverband (DBV) verwacht in Duitsland een graanoogst van bij elkaar 47 miljoen ton, op het niveau van het meerjarig gemiddelde, maar niettemin rond 11 procent minder dan vorig jaar toen 52 miljoen ton werd geoogst.

De prognose heeft de bond uitgesproken bij de start van de graanoogst, die deze week in enkele regio's begonnen is met de wintergerst. Bij dit graan ziet het Bauernverband flinke droogteschade en de daarmee verband houdende opbrengstverliezen. Bij de tarwe is het beeld regionaal gevarieerder. De droogte is voor dit gewas vooral spelbreker in het midden en oosten van het land. In het zuiden en noorden, maar ook in het westen is de neerslagsituatie minder nijpend.

Of registreer je om te kunnen reageren.