Akkerbouw

Nieuws

Agrifirm en DCA werken samen in uienhandel

Apeldoorn – Agrifirm Plant en DCA Groep gaan samenwerken in het verhandelen van uien via uienhandel.com.

DCA Groep neemt een belang van 40 procent in Agri-e-trade, het exploitatiebedrijf van het handelsplatform. Agrifirm Plant houdt een belang van 60 procent. De bedrijven willen het online verhandelen van af-land uien en bewaaruien via de website stimuleren.

Een teler kan op de site de uien zelf verhandelen en een keuze maken uit meerdere bieders. Kopers krijgen zicht op volume, kwaliteit en prijs van partijen uien in Nederland die worden aangeboden. Alle bewaaruien zijn vooraf gekeurd door de keuringsdienst NAK.

Agrifirm Plant en DCA Groep willen op termijn meer online marktplaatsen voor agrarische producten ontwikkelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.