Akkerbouw

Nieuws

Relatief grote export pootgoed in mei

Den Haag – De Nederlandse pootaardappelexporteurs hebben in mei relatief veel pootgoed geëxporteerd. In totaal ging vorige maand ruim 31.000 ton de grens over. Dat is een derde meer dan gemiddeld in de voorgaande vijf jaar, zo valt op te maken uit cijfers van de Pootaardappel Contact Commissie (PCC).

Met name België en Oezbekistan importeerden in mei pootgoed vanuit Nederland. De afzet naar België bedroeg vorige maand bijna 12.000 ton, Oezbekistan was goed voor een afname van bijna 11.000 ton. Daarnaast ging nog 3.400 ton Nederlands pootgoed naar Rusland.

Al met al nam de tussenstand in de pootgoedexport toe tot 768.809 ton. Vorig jaar werd na 31 mei nog iets meer dan 7.000 ton pootgoed geëxporteerd en daarmee kwam de eindstand van dat seizoen op 797.755 ton, aldus de PCC-cijfers.

Of registreer je om te kunnen reageren.