Akkerbouw

Nieuws 1685 x bekeken 2 reacties

Noord-Duitse bieten nog op groeiachterstand

Elsdorf - De bieten in de noordelijke helft van Duitsland hebben nog een flinke achterstand op vorig jaar, toen de rijen eind juni allang gesloten waren. Dat blijkt uit de statistieken van teeltadviesorganisatie LIZ (stand 26 juni).

Overwegend het verst zijn de bieten in de noordelijke Rijnregio, waar afhankelijk van de werkgebieden van de drie fabrieken de rijen voor tussen de 98 procent en 85 procent gesloten zijn en het midden van Nedersaksen (93 procent). Elders variëren de cijfers tussen de 50 procent en 90 procent. In het werkgebied van Suiker Unie in Meckelenburg-Voor-Pommeren zit 65 procent van de rijen dicht.

Laatste reacties

  • bert bert

    Maar de belgen gaan naar supperopbrengsten .Daar zijn de rijen al 2 weken dicht 

  • agro1


    bye, bye worldwidesugarglut. kon dat eens waar zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.