Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

NAV: misoogst dreigt door muizen

Noordhoek - De Nederlands Akkerbouw Vakbond (NAV) maakt zich erg ongerust over de gevolgen van muizenschade in het noordwesten van Friesland, er ligt een misoogst op de loer.

Volgens de akkerbouwvakbond komt er in wintergranen en graszaad in toenemende mate ernstige muizenschade voor. De schade lijkt die van vorige jaar zelfs te overtreffen, stelt de NAV. Het gaat om het gebied dat aan de rand van het in 2014 zwaarst getroffen deel gebied ligt. Daar werden vorig jaar enkele duizenden hectares grasland en percelen graszaad door muizen zijn verwoest.
Om misoogst te voorkomen, roept de NAV de overheden op om het verbod op bestrijding met muizengif op te schorten, omdat de alternatieve methoden als zwavelbespuitingen en een waterbehandeling ofwel niet werken ofwel door de gewasontwikkeling niet uit te voeren zijn.

Eén reactie

  • ed12345


    dat domme gezwets duurt nu al hoe lang?????geen vergif strooien ,nee oogst na oogst op laten vreten !!! Wanneer word de regering wakker?????

Of registreer je om te kunnen reageren.