Akkerbouw

Nieuws 1730 x bekeken

Landbouw start onderzoek precisielandbouw

Wageningen – Het landbouwbedrijfsleven start een onderzoeksprogramma naar precisielandbouw. Het project 'Op naar Precisielandbouw 2.0' krijgt een looptijd van vier jaar. De samenwerking vloeit voort uit het topsectorenbeleid van de overheid.

Er doen twintig bedrijven en organisaties aan mee. Volgens Wageningen UR kan de landbouw een grote stap maken in precisielandbouw, dankzij technologische ontwikkelingen. Tot nu toe bestaat precisielandbouw vooral uit plaatsbepaling en rechtrij-systemen. In het project wordt dit gecombineerd met actuele en plaatsspecifieke sensordata van bodems en gewassen, om zo een integratie tot stand te brengen van sensoren, data, modellen, computertechnieken en mechanisatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.