Akkerbouw

Nieuws 1390 x bekeken

In 2016 zonnepark op terrein van Avebe

Dokkum - Op een braakliggend gedeelte van het terrein van aardappelzetmeelbedrijf Avebe in Veendam worden 28.000 zonnepanelen geplaatst, de bouw zal medio 2016 beginnen.

Dat meldt het bedrijf Powerfield uit Dokkum. Powerfield heeft een bouwvergunning aangevraagd.

Om het park te realiseren wil het bedrijf €6,5 miljoen investeren in de aanlag van de zonnepanelen. Powerfield heeft 10,5 hectare grond van aardappelzetmeelconcern Avebe gehuurd voor een periode van 15 tot 20 jaar. De CO2-reductie zal zo'n 2.6 miljoen kilogram per jaar bedragen, aldus Powerfield.

De bedoeling is dat de zonnepanelen op het terrein van Avebe een vermogen van 7 megawatt gaan opwekken, voldoende om naar schatting 2.100 huishoudens van stroom te voorzien.

Momenteel worden er door Powerfield gesprekken gevoerd met de gemeente Veendam, meldt het Dagblad van het Noorden, om ook een direct naast het Avebe-terrein liggende locatie te gaan gebruiken.Wanneer ook het grondstuk van de gemeente Veendam beschikbaar komt voor zonnepanelen zou de capaciteit kunnen verdubbelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.