Akkerbouw

Nieuws 3 reacties

Duitse graanoogstprognose maakt duik door droogte

Berlijn - Het Deutsche Raiffeisenverband (DRV) stelt zijn graanoogstprognose als gevolg van de droogte in grote delen van Duitsland fors naar beneden bij. De gewassen lijden deels al zeer duidelijk aan droogtestress. Als de neerslagsituatie zich niet drastisch verbetert, lopen de opbrengstverliezen verder op, meent de federatie van het Duitse landbouwcoöperatieve bedrijfsleven.

De verwachte oogst op dit moment is 47,7 miljoen ton, 2 miljoen ton minder dan de verwachting in mei en 8 procent minder dan het volume van 2014. Wel is het volume uitgaande van de huidige stand van zaken nog in lijn met het meerjarig gemiddelde. De tarweoogst kan afzonderlijk bekeken nog op 25,8 miljoen uitkomen, de wintergerstoogst op een kleine 8,6 miljoen ton.

Laatste reacties

 • farmerbn

  Kijk dat is nu goed voor de boeren. DRV geeft aan dat er droogteschade is. In nederland laten we deze oogstramingen over aan de handel of aan de overheid. Die hebben hele andere belangen en dus het is logisch dat de telerprijzen te laag zijn. Dus LTO of agrifirm; goed voorbeeld doet goed volgen.

 • ronald73

  Ald de gewassen duidelijk lijden aan droogtestress, dan horen de ramingen met enige tientallen procenten naar beneden worden bijgesteld.

 • aqwzsx12

  hier staat zomergerst, gezaaid 20/4 al in aar: 25 cm lang...
  deze gezaaaid op 30/3 ook in aar: 60 cm lang...
  vroeg gezaaide: 95 cm lang...

Of registreer je om te kunnen reageren.