Akkerbouw

Nieuws 1174 x bekeken

Terugval in uienexport eind april

Den Haag - De uienexport in week 18, ofwel het slot van april, was met een totaal van iets meer dan 11.500 ton aanzienlijk kleiner dan in de beide voorgaande weken, toen er steeds rond 22.000 ton in het buitenland werd afgezet. Dat blijkt uit de jongste gegevens van KCB/GroentenFruit Huis.

De terugval is in grote mate het gevolg van kleinere aan Brazilië geleverde hoeveelheden. In week 17 ging daar nog een voor deze bestemming uitzonderlijk grote hoeveelheid van 8.650 ton heen, het was 3.800 ton in week 18.

Als de exporteurs in de komende weken het volume kunnen wegzetten dat ze in de voorgaande vijf seizoenen hebben uitgevoerd, gaat de oogst 2014 gewoon op. In deze prognose is uitgegaan van een exportseizoen dat doorloopt tot en met de derde week van juli (week 29).

Of registreer je om te kunnen reageren.