Akkerbouw

Nieuws

NAO Projecten haalt ruim €1 miljoen subsidie binnen

Den Haag - De Stichting NAO-Projecten heeft twee subsidies gekregen van in totaal meer dan €1 miljoen. Het Erwinia-project via de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen krijgt van het ministerie van Economische Zaken (EZ) €668.000 voor de jaren 2015 tot en met 2017.

"Het gaat om een verdubbeling van het onderzoeksbudget voor onderzoek ter beteugeling van de bacterieziekte Erwinia", vertelt René van Diepen, directeur van de Nederlandse aardappelorganisatie (NAO).
EZ verstrekt de subsidie in de vorm van onderzoekscapaciteit bij de Wageningen University & Research Centre. Het gaat om aanvulling van het flankerend onderzoek van het Erwinia-project waaraan acht NAO-leden deelnemen via de Stichting NAO-Projecten.
Deze stichting is in 2012 als privaat financieringscollectief opgericht in het zicht van het verdwijnen van de schappen.

Een tweede - Europese - subsidie van €425.000 gaat naar het promotieproject van de Stichting NAO-Projecten. Hiermee kan de recent gestarte Power to the Pieper-campagne de komende twee jaar worden voortgezet en uitgebreid met inzet van onder meer radio en speciale evenementen. Ook wordt een voorlichtingsplatform opgezet om de goede eigenschappen van aardappel uit te dragen.
De Power tot the Pieper-campagne is gericht op de Nederlandse consument en moet de trend van een dalende aardappelconsumptie ombuigen.

Met de twee toegezegde subsidies komt de totale omzet aan projecten van de stichting uit op meer dan €3 miljoen, voor ongeveer de helft bestaande uit diverse subsidies.

Of registreer je om te kunnen reageren.