Akkerbouw

Nieuws 1233 x bekeken 1 reactie

Grote schade Brits koolzaad dor neonics-verbod

Londen – Koolzaadtelers in Groot-Brittannie lijden grote schade door het verbod op neonicotinoiden. De National Farmers Union (NFU) heeft de regering daarom gevraagd het behandelen van zaad met die middelen dit najaar weer toe te staan.

''Sinds afgelopen najaar hebben we al van honderden boeren die koolzaad telen gehoord dat het veel duurder en moeilijker, soms zelfs onmogelijk, is geworden om het gewas van de grond te krijgen zonder de coating van het zaad met neonicotinoiden. Daarom willen we dat de regering deze behandeling weer toelaat om het telen van koolzaad levensvatbaar te maken. Ook elders in de EU zijn dergelijke aanvragen gedaan'', zegt vice-voorzitter Guy Smith van de NFU.

Smith wijst er op dat boeren elders in de wereld de middelen wel mogen gebruiken. ''Eén van onze fundamentele eisen is dat Britse boeren toegang hebben tot dezelfde set bestrijdingsmiddelen als hun concurrenten elders in de wereld. De problemen worden alleen maar erger nu er steeds meer middelen verdwijnen. Dat heeft vaak onvermoede gevolgen voor de boeren en de gemeenschap in het algemeen.''

Eén reactie

  • agro1


    prijsondersteuning heet zoiets. oplossen van overschotten is een zegenrijk werk. komt wel goed.

Of registreer je om te kunnen reageren.