Akkerbouw

Nieuws

Duits onderzoek naar gele halmvlieg

Karlsruhe – Duitse onderzoekers willen weten of de gele halmvlieg zich verspreidt. Het insect veroorzaakte in een paar graanpercelen in Zuid-Duitsland veel schade.

Het Landwirtschaftliches Technologiezentrum Augustenberg (LTZ) roept telers op vliegen en larven op te sturen. Volgens onderzoeker Olaf Zimmermann van het LTZ is de gele halmvlieg een lokaal probleem in Zuid-Duitsland. „Maar de vlieg is nu ook noordelijker in de buurt van Heilbronn in tarwe gevonden. Dat perceel is zwaar beschadigd. Daarom willen we weten of de vlieg zich verspreidt. Mogelijk profiteert de vlieg van de zachte winters."

Ook in Groot-Brittannië richt de gele halmvlieg wel eens schade aan. In Nederland is het insect van geen betekenis.

Of registreer je om te kunnen reageren.