Akkerbouw

Nieuws

Duits bietenareaal levert 15 procent in

Wiesbaden - De suikerbietenteelt in Duitsland levert ten opzichte van vorig jaar ruim 15 procent van het ingezaaide areaal in.

Dat blijkt uit de inventarisatie van het Statistische Bundesamt. Uitgaande daarvan speelt zich dit jaar de bietenteelt af op 315.500 hectare tegen 372.500 hectare afgelopen jaar. Het aanzienlijk kleinere areaal is een gevolg van de lage suikerprijzen. De verwerkende bedrijven riepen de leveranciers daarom op het areaal te beperken om de markt weer in evenwicht te krijgen.

Het aardappelareaal slinkt volgens de statistici ook, maar aanzienlijk minder, namelijk met 1,3 procent naar 241.600 hectare. Het zomergraanareaal (primair zomergerst) groeit daarentegen met krap 4 procent naar 547.100 hectare.

Of registreer je om te kunnen reageren.