Akkerbouw

Nieuws 1153 x bekeken

Vraag naar grove uien groeit

De export van uien krijgt weer vaart. Er gaat meer volume weg na een tamme periode.

De voornaamste trekker is Brazilië, die een periode minder aan de markt was voor Nederlandse uien. Dat heeft wel tot consequentie dat inkopers die zich melden bij de teler vooral grovere sortering zoeken. Daarin is dan ook de grootste prijsverhoging gerealiseerd bij de telersbeurs Emmeloord. Kwaliteit is een zwaarwegende factor, juist nu treedt kaal vallen op, als gevolg van slijt in de uien. Specifieke raseigenschappen en de manier van oogsten en bewaren krijgen in deze fase van het bewaarseizoen veel invloed. De grote voorkeur in het buitenland voor grove uien zal bij de sorteerders wel (weer) gaan leiden tot ophoping van moeilijk tot niet verkoopbare middelfijne uien.

Prognose: prijs grove uien stijgt.

Meer informatie over de prijzen van uien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:

Uien Emmeloord

Rode uien Emmeloord

Bio-uien Emmeloord

Uien Goes

Uien Middenmeer

Uien Leeuwarden

Of registreer je om te kunnen reageren.