Akkerbouw

Nieuws 989 x bekeken 2 reacties

'Veel grond beschikbaar voor biobrandstoffen'

Sao Paulo –Er is 900 miljoen hectare landbouwgrond beschikbaar in de wereld voor de productie van biobrandstoffen, zonder dat dit ten koste gaat van natuur of de voedselproductie.

Dat concludeert Scope in een studie, die is gepresenteerd op een bijeenkomst in het Braziliaanse Sao Paulo.

Scope is een samenwerkingsverband van 137 onderzoekers van 82 instituten in 24 landen. Volgens Scope wordt veel landbouwgrond inefficiënt gebruikt. Met betere landbouwmethoden komt 900 miljoen hectare grond beschikbaar. Dat is vijftien keer het Europese graanareaal. De extra grond kan worden gebruikt voor de productie van energiegewassen, zonder dat dit ten koste gaat van de voedselproductie of de natuur. Scope berekent dat maximaal 200 miljoen hectare grond nodig is om in 2050 te voorzien in 20 procent van de energiebehoefte.

Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) meldde vorige week dat het een nieuwe techniek heeft gepatenteerd, die de productie van duurzame biobrandstoffen uit biomassa goedkoper kan maken. Volgens het ECN komen hiermee betaalbare biobrandstoffen een stapje dichterbij.

Laatste reacties

  • info36


    Dit roep ik al jaren. We hadden al veel verder kunnen zijn als er niet zo'n weerstand was geweest door een stelletje onwetenden.

  • pinkeltje


    Fijn om te horen dat de mensheid zich dus voorlopig geen zorgen hoeft te maken dat de voedselvoorziening in het geding komt. Maar hopen dat de boeren lekker hard blijven werken dan blijf ik mooi goedkoop aan het eten.

Of registreer je om te kunnen reageren.