Akkerbouw

Nieuws 1102 x bekeken

Uienrestant bij VTA nog geen kwart van oogst

Noordhoek - De peiling begin april van de uienvoorraad bij de leden van Verenigde Telers Akkerbouw heeft uitgewezen dat ze nog geen kwart van hun hoofdoogst over hebben. Daarmee lijken ze goed op schema te liggen, afgezet tegen de periode van het uienjaar waarin de meting plaatsvond, met nog een kwart van het seizoen te gaan.

De meting is een bevestiging van de trend dat de uienverkoop in het buitenland vlot is gelopen dit seizoen. De VTA-uientelers hebben tot dusver in tonnen gemeten 15 procent meer uien hebben afgeleverd dan vorig jaar. Er was ook meer beschikbaar, uit eerdere peilingen dit seizoen bleek al dat de VTA-uientelers netto 9 procent meer hadden geoogst, dankzij areaaluitbreiding en een 3 ton per hectare hogere netto-hectareopbrengst (7 procent tarra). De restvoorraad beloopt 24 procent van de hoofdoogst. Dat was vorig jaar 28 procent. Van de restvoorraad is een vijfde deel verkocht. Er ligt dus nog krap een vijfde deel van de totale oogst vrij verkoopbaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.