Akkerbouw

Nieuws

Thailand gaat record aan suiker exporteren

Bangkok – Thailand stevent af op een recordproductie van suiker. Ook de export bereikt een niet eerder gezien niveau, ondanks dat de suikerprijs dit jaar al met 15 procent is gedaald.

De Amerikaanse landbouwraad in Bangkok verwacht dat Thailand in seizoen 2015/2016 ongeveer 8,8 miljoen ton suiker gaat exporteren. Dat is 10 procent meer dan dit seizoen. Thailand is na Brazilië de grootste suikerexporteur. De Thaise suikerproductie groeit met 3,9 procent naar 11,4 miljoen ton, meldt de landbouwraad in een rapport.

De landbouwraad verwacht de komende jaren een verdere groei van de suikerproductie in Thailand. De regering subsidieert de aanplant van suikerriet. De landbouw is te afhankelijk van rijst. Daarom wil de regering de suikerproductie stimuleren ten koste van rijst.

Of registreer je om te kunnen reageren.