Akkerbouw

Nieuws 839 x bekeken

Tereos koopt Britse suikerhandel

Lille – Het Franse suikerbedrijf Tereos heeft de suikerdivisie Napier Brown Sugar overgenomen van het Britse Real Good Food. Tereos telt ruim €47 miljoen neer voor Napier Brown dat jaarlijks rond de 300.000 ton verhandelt en daarmee naar eigen zeggen de grootste onafhankelijke suikerhandelaar in Europa is.

Napier Brown is zowel actief in de groothandel als op de consumentenmarkt. De groothandel, die de laatste tijd gemiddeld 20 procent per jaar groeit, levert vooral aan Britse fabrikanten van zoetwaren. De suiker wordt daarbij zowel in Groot-Brittannië zelf als elders in Europa ingekocht. Het consumentenmerk Whitworths Sugar is één van de bekendste suikermerken op de Britse markt. Napier Brown beschikt over twee grote lokaties en biedt werk aan 150 mensen.

Tereos, het vijfde suikerbedrijf ter wereld, denkt met de overname haar strategie voor de commerciële ontwikkeling verder te versterken. "Dit biedt ons de mogelijkheid om onze afnemers een groter gamma aan producten terwijl we in Groot-Brittannië ook de beschikking krijgen over een eersteklas logistieke faciliteit." Real Food Group stelt op haar beurt dat het Napier Brown graag wilde overdoen aan een strategische partner op de Europese suikermarkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.