Akkerbouw

Nieuws 4089 x bekeken

Doorstart voor failliet Quallium Onions

Tollebeek – Uiensorteerbedrijf Quallium Onions in Tollebeek is failliet verklaard, maar de doorstart ligt al in de week.

Aan het faillissement ligt de drie jaar geleden aangeschafte optische sorteermachine ten grondslag, zegt directeur Wouter van der Beek. "We waren de eerste met zo'n machine en de verwachtingen waren hoog gespannen, maar in plaats van een kostenreductie kwamen er juist meer kosten."

Volgens Van der Beek detecteerde de machine hele goed inwendige problemen, maar de uitwendige niet. Hierdoor kwamen de goede en slechte stromen door elkaar. "Minimale betrouwbaarheid bij hoge onderhoudskosten. En de marges zijn al dun in onze sector. Die strijd gingen we niet winnen. Op een gegeven moment moet je er een punt achter zetten."

Stoppen met uien sorteren doet Van der Beek niet. "We gaan met een andere strategie verder."

Of registreer je om te kunnen reageren.