Akkerbouw

Nieuws

Brede Weersverzekering goed vergelijken

Westmaas - De Brede Weersverzekering is in sommige gevallen goedkoper dan een losse (hagel-)verzekering. Dat blijkt uit een vergelijking door DLV Plant.

Het adviesbureau vergeleek de poliskosten en voorwaarden van de twee aanbieders van een Brede Weersverzekering: AgriVer en Vereinigte Hagel. Bij Vereinigte hagel is de investering over het hele bouwplan met 2,6 procent van de verzekerde waarde wat groter dan de 1,5 procent bij AgriVer. Dat wil volgens DLV Plant niet zeggen dat Vereinigte Hagel ook duurder is. Voorwaarden, neerslagcriteria en meetmethoden verschillen zo sterk dat een vergelijking voor iedere specifieke situatie lonend is.

Voor de Brede Weersverzekering geldt een subsidie van 65 procent op de premie zodat deze soms voordeliger is dan een losse verzekering.

Of registreer je om te kunnen reageren.