Akkerbouw

Nieuws

Anthos viert afzet stimulerend onderzoek VS

Hillegom – Anthos, brancheorganisatie van de handelsbedrijven in bloembollen en boomkwekerijproducten, viert op donderdag 23 april het vijftigjarig jubileum Flower Bulb Research Program.

Het onderzoeksprogramma heeft een belangrijke rol gespeeld bij het ontwikkelen en vergroten van de afzetmarkt voor bloembollen en vaste planten in Noord-Amerika, zegt Anthos.

De Nederlandse bloembollensector besloot in 1965 een onderzoeksprogramma te beginnen bij een Amerikaanse universiteit. Dat begon op Michigan State University, verhuisde in 1978 naar North Carolina State University en wordt sinds 1998 uitgevoerd op Cornell University in Ithaca (NY).

Het doel van het programma is technische informatie verstrekken aan de professionele telers van bolbloemen in Noord-Amerika en het geven van plantadvies aan hoveniers en consumenten. Momenteel wordt een proef uitgevoerd met verschillende plantdieptes van bloembollen in combinatie met 'mulching'; afdekken met laag organisch materiaal.

Deze technische informatie draagt bij aan de winstgevendheid van de productie van bolbloemen in de periode van december tot mei voor Noord-Amerikaanse broeiers. En dus aan de afzet voor de Nederlandse bollensector.

Of registreer je om te kunnen reageren.