Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

Aardappelverwerking breekt weer records

Den Haag - De Nederlandse aardappelverwerkende industrie heeft in maart een hoeveelheid van 327.000 ton consumptieaardappelen omgezet in frites en dergelijke aardappelbereidingen. Dat is in de maand maart nog niet eerder gerealiseerd, het ligt 8 procent boven het vijfjarig gemiddelde dat in de vorige seizoenen in maart werd geboekt. Het een en ander blijkt uit gegevens van de verwerkers, gepubliceerd door de Branche-organisatie Akkerbouw.

In totaal is er dit aardappelseizoen tot en met maart 2.754.000 ton aardappelen verwerkt. Ook dat is niet eerder vertoond, het is 5 procent ofwel 135.000 ton meer dan het gemiddelde cumulatief in de voorgaande vijf seizoenen. De grote volumes die vooral de fritesfabrieken verwerken, hebben uiteraard te maken met het uiterst lage prijsniveau van de grondstof en de daardoor sterke concurrentiepositie op de markt voor aardappelbereidingen, vooral buiten de EU, nog gesteund door de in waarde gedaalde euro.

Eén reactie

  • Can

     Jack
    kun je ook een artikel schrijven hoeveel er verdient wordt en door wie er verdient en misschien aan wie er verdient wordt
    en met een categorie vrije rassen en monopolie rassen inclusief commissie voor de verkoper of handelaar
    Er wordt ontzettend veel verdient aan aardappelen alleen niet met de teelt 

Of registreer je om te kunnen reageren.