Akkerbouw

Nieuws 1476 x bekeken 1 reactie

Record voor aardappelverwerkers België

Brussel – De Belgische consumptieaardappelen verwerkende industrie heeft vorig jaar een 3,8 miljoen ton grondstof verwerkt tot aardappelbereidingen.

Daarmee is een record gevestigd en het groeiritme van de afgelopen decennia hervat, nadat in 2013 iets gas werd teruggenomen. De 3,8 miljoen ton is een toename ten opzichte van 2013 met 6,9 procent. In 1990 ging in België nog maar 500.000 ton aardappelen door om er producten van te maken, vooral gekoelde en diepgevroren voorgebakken frietjes, maar ook aardappelkroketten en andere pureeproducten, chips en snacks, vlokken en granulaten en voorgeschilde en- gekookte aardappelen.

De recente groei is vooral te danken aan de toegenomen vraag op de exportmarkten buiten de EU. Bovendien waren de grondstofprijzen op de vrije markt voordelig en was er voor de Amerikaanse exporterende concurrentie het nadeel van de sterke dollar.

Eén reactie

  • info36


    De enigste reden is dat de grondstofprijs 0 is.

Of registreer je om te kunnen reageren.