Akkerbouw

Nieuws

'Duitse tarwe- en wintergerstoogst kleiner'

Berlijn - Het Deutsche Raiffeisenverband (DRV) gaat voor dit jaar in Duitsland uit van een iets kleinere tarweoogst. Dat blijkt uit de eerste oogstprognose van de federatie van het landbouwcoöperatieve bedrijfsleven.

Het DRV voorziet een tarweoogst van 26,3 miljoen ton ofwel ruim 4 procent minder dan vorig jaar. Ook de wintergerstoogst zal volgens de federatie lager uitvallen, namelijk krap 5 procent. Dat betekent dat een oogstvolume wordt verwacht van ruim 9 miljoen ton.

De prognose voor de totale graanoogst luidt 49,6 miljoen ton: 4,6 procent minder dan in 2014, maar toch nog wel ruim 7 procent boven het meerjarig gemiddelde. De prognoses zijn gebaseerd op de omvang van de arealen van de wintergranen en schattingen van de hectareopbrengsten. Het DRV actualiseert de prognoses tot en met augustus maandelijks.

Of registreer je om te kunnen reageren.