Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

Brancheorganisatie Akkerbouw start met informatiesite

Zoetermeer – De Brancheorganisatie Akkerbouw (BOA) start op 1 april met Akkerbouwplaza.nl. BOA bundelt op de site informatie voor de akkerbouw. Dat betreft kennis, innovatie, nieuws en markt- en prijsinformatie. De site is onderverdeeld in veertig informatieblokken. Tot dit jaar werd deze informatie verzameld en gefinancierd door het Productschap Akkerbouw. Dat is per 1 januari opgeheven.

Naast een overzicht van vrij toegankelijke informatie, biedt Akkerbouwplaza de mogelijkheid om via een abonnement toegang te krijgen tot specifieke informatie. Dat betreft bijvoorbeeld het prijsinformatiesysteem Agriprins, de voorraadmetingen van aardappelen en uien en de verwerkingscijfers voor aardappelen. Vanaf 1 april is deze informatie alleen beschikbaar voor akkerbouwers, die een abonnement nemen op Akkerbouwplaza. Volgens BOA hebben de brancheorganisatie en Akkerbouwplaza geen winstoogmerk. BOA belooft daarom de kosten voor een abonnement te beperken tot wat nodig is voor een kostendekkende exploitatie.

Eén reactie

  • schoenmakers1

    laat ze het geld nuttig besteden dat ik verplicht moet betalen, deze info krijg ik al lang, daar is deze club niet voor nodig

Of registreer je om te kunnen reageren.