Akkerbouw

Nieuws

Bietenzaai goed op gang dankzij mooi weer

Dinteloord – Ruim 1.200 hectare suikerbieten is gezaaid, voornamelijk in het zuidwesten.

Dat meldt Suiker Unie. Ook in andere regio's is het zaaiwerk goed op gang gekomen. Op de droge, goed berijdbare percelen kan volgens de bietenverwerker een prima zaaibed worden gemaakt.

Gezien de normale (bodem)temperaturen hoeven er geen belemmering te zijn om te zaaien. De structuur van de grond is aanzienlijk beter dan in 2014. De grond verkruimelt over het algemeen goed en kan meestal in één werkgang worden uitgevoerd.

De agrarische dienst van Suiker Unie meldt dat met de huidige weersvooruitzichten in de meeste gebieden deze week een flink deel van de bieten wordt gezaaid. Dat geldt zeker voor de kleigebieden en de drogere zandgronden. Op zand- en dalgronden wordt de organische bemesting uitgevoerd. Ook worden bietenpercelen met opkomend onkruid afgebrand met glyfosaat.

Of registreer je om te kunnen reageren.