Akkerbouw

Nieuws 2 reacties

BO Akkerbouw steekt geld in onderzoek

Zoetermeer – De Brancheorganisatie Akkerbouw (BO) steekt dit jaar ongeveer €300.000 in onderzoek en innovatie. Het geld is afkomstig van het voormalig Productschap Akkerbouw, dat sinds 1 januari niet meer bestaat. Hiermee voorkomt de sector dat een kennisleemte ontstaat, meldt de BO Akkerbouw.

Het bestuur van de BO Akkerbouw zet onder andere de Commissie Bemesting Akkerbouw en Vollegrondsgroenten (CBAV) weer aan het werk. Daarnaast wordt het laatste jaar van het zesjarige bodemproject 'Perspectieven van structuur- en bodemverbeteraars' gefinancierd. Ook wil de BO Akkerbouw meedoen aan het project 'Vital Soils'. Daarnaast lopen in 2015 nog voor €2 miljoen aan projecten, die zijn gericht op de bodemkwaliteit. Hierin werken ketenpartijen en de BO Akkerbouw samen met het ministerie van Economische Zaken (EZ).

De BO Akkerbouw wil vanaf 2016 onderzoek en innovatie financieren met geld van de hele sector. Daar is een verbindendverklaring van de overheid voor nodig.

De BO Akkerbouw is de overkoepelende organisatie van de drie BO's voor Suiker, Granen en Aardappelen/overige producten, die vorige week zijn erkend door minister van EZ Henk Kamp.

Laatste reacties

  • schoenmakers1

    ik zou ook wel mijn hobby`s willen laten betalen door anderen, maar zoals meestal mag het boertje weer overal voor opdraaien

  • henk 60

    Wees blij dat er onderzoek gedaan wordt. Of wil je het liever helemaal zelf betalen en dan aan de overige ondernemers beschikbaar stellen.

Of registreer je om te kunnen reageren.