Akkerbouw

Nieuws 895 x bekeken 1 reactie

Algerije wil meer irrigatie voor aardappelen

Algiers – Algerije wil meer landbouwgrond irrigeren. Nu kan 1,36 miljoen hectare worden voorzien van water. De Algerijnse landbouwminister Abdelouahab Nouri wil dat uitbreiden naar 2 miljoen hectare in 2019.

Nouri wil zo de productie van aardappelen vergroten om de stijging van de aardappelprijzen te keren. Daarnaast wil Nouri tussenschakels in de aardappelketen overbodig maken, zodat aardappelen directer van teler naar consument gaan. Dat moet speculatie met aardappelen tegen gaan.

Algerije heeft vaker programma's aangekondigd om de teelt van consumptieaardappelen te vergroten. Ook had het land plannen om zelf meer pootgoed te telen. Dat laatste is nooit van de grond gekomen. Algerije koopt veel Nederlands pootgoed.

Eén reactie

  • info36


    Stijging van aardappelprijzen? Hier kunnen ze ze voor niets opladen.

Of registreer je om te kunnen reageren.