Akkerbouw

Nieuws

Aardappelverwerking blijft op stoom

Zoetermeer – De Nederlandse aardappelverwerkers houden de productie begin dit jaar hoog. In februari is 307.200 ton aardappelen verwerkt. Deze hoeveelheid ligt in lijn met de relatief grote productie in januari van dit jaar en de productie in februari vorig jaar.

De gemiddelde verwerking in de voorgaande vijf jaar komt voor de maand februari op 282.000 ton aardappelen, blijkt uit cijfers van de Brancheorganisatie Akkerbouw. Daarmee vergeleken is de productie van vorige maand zo'n 9 procent groter. In januari was sprake van een vergelijkbare situatie. In die maand werd 6,5 procent meer verwerkt dan het vijfjarig gemiddelde.

Over het hele seizoen tot nog toe gerekend wijkt de totale hoeveelheid verwerkte aardappelen echter niet af van de afname van aardappelen door de industrie in het voorgaande seizoen. In de afgelopen acht maanden is iets meer dan 2,4 miljoen ton aardappelen verwerkt. In dezelfde periode van het voorafgaande seizoen was deze hoeveelheid precies even groot.

Of registreer je om te kunnen reageren.